GASTVRIJ IS ONS EIGEN

VERWENNEN EN INSPIREREN VAN ONZE GASTEN UIT BUITEN EN BINNENLAND

Samen met ons team zijn wij, Andries, Merahl en Jamahl verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van ons Hotel Staatsman. Gastvrijheid is ons eigen. Wij zijn al vanaf 2003 actief met het ontvangen, verwennen en inspireren van onze gasten uit binnen- en buitenland. In 2003 zijn wij gestart met onze B&B ‘de Ridder van Zuthem’. Deze B&B was gesitueerd in een oud historisch monumentaal pand in de oude binnenstad van Zwolle. Eind 2016 zijn wij met deze B&B gestopt en zijn wij met veel plezier gestart met een klein hotel met de naam ‘De Pelsertoren’.  Dit hotel is gevestigd in een gerenoveerde middeleeuwse verdedigingstoren (ca. 1475–1500) gelegen aan de gracht in de binnenstad van Zwolle.

In 2019 kwam de Gemeente Zwolle met de vraag ‘Zwolle zoekt partner(s) voor invulling historische Statenzaal (voormalig provinciehuis van Overijssel uit 1898)’.

Ons werd gevraagd om overnachtingsmogelijkheid te creeren in dit Rijksmonument. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het nieuwe Hotel Staatsman in de historische binnenstad van Zwolle.